logo transparend vojvodina uzivo

Dačić: Zapad vrši pritisak na zemlje koje bi mogle da podrže rezoluciju o Srebrenici

BEOGRAD – Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da Zapad vrši veliki pritisak na zemlje za koje se očekuje da bi mogle da podrže rezoluciju o Srebrenici i dodao da iako rezultati glasanja neće ići u korist Srbiji, njima neće biti zadovoljne ni zapadne zemlje, jer očekuju dvotrećinsku većinu.

Govoreći o sednici UN na kojoj će se glasati o predlogu rezolucije o Srebrenici, Dačić je za TV Pink rekao da je situacija dosta teška i da je nemoguća misija da Srbija postigne uspeh u smislu da pobedi na glasanju, ali da ni zapadne zemlje neće biti zadovoljne jer očekuju dvotrećinsku većinu na glasanju.

„Ja sam razgovarao lično sa 73 ministara spoljnih poslova, u skladu s poslom i u skladu s tim, mojim prijateljskim odnosima s njima. Razgovarao sam i sa pokojnim ministrom iz Irana. Međutim, ovde se situacija menja iz dana u dan. Sada je novi ministar spoljenih poslova i on s njima sada obavlja te dodatne konsultacije“, rekao je Dačić.

On je naveo da će mnoge zemlje biti uzdržane prilikom glasanja u UN, ali da su pravila takva da se računaju samo glasovi za i protiv.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.