logo transparend vojvodina uzivo

Dačić zahvalio Meksiku na podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije

BEOGRAD – Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se sa generalnom direktorkom za Evropu Sekretarijata spoljnih poslova Sjedinjenih Meksičkih Država Dženifer Feler, i tom prilikom se zahvalio toj zemlji na doslednoj podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Republike Srbije.
U srdačnom i prijateljskom razgovoru sa Feler, koja u Beogradu boravi povodom održavanja VII sastanka Mehanizma bilateralnih političkih konsultacija, 4. marta, obostrano je izraženo zadovoljstvo visokim nivoom bilateralnih odnosa i saradnje dve zemlje koje povezuje tradicionalno prijateljstvo, međusobno poštovanje, razumevanje i podrška, navodi se u saopštenju Ministarstva.
Posebno je izdvojena intenzivna saradnja u okviru međunarodnih organizacija zasnovana na zajedničkom zalaganju za poštovanje principa međunarodnog prava i Povelje UN.
Tokom razgovora razmotrene su brojne mogućnosti za dalje unapređenje bilateralne saradnje i u tom kontekstu, izražena je obostrana spremnost za jačanje političkog dijaloga i ekonomskih veza, kao i saradnje u oblasti poljoprivrede, kulture, obrazovanja, sporta i turizma.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.