Dačić sa šefom katarske diplomatije

Prvi potpredsednik Vlade i ministra spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić sastao se sa šefom katarske diplomatije šeikom Mohamedom bin Abdulrahmanom bin Džasimom Al Tanijem.

Dačić je odnose dve zemlje ocenio izuzetno prijateljskim, te izrazio nadu da će se nastaviti visok nivo kontakata, ali i praktične saradnje u oblastima od zajedničkog interesa, naročito u oblasti ekonomije i investicija.

Sagovornici su se saglasili da je intenzivniji politički dijalog u poslednjih nekoliko godina rezultirao suštinskim unapređenjem bilateralne saradnje, ali su takođe zaključili da postoji i neiskorišćen potencijal, naročito u oblastima ekonomije, privrede i poljoprivrede.

U kontekstu zajednički izražene želje za jačanjem odnosa i intenzivnijom razmenom poseta na visokom i najvišem nivou, ministar Dačić iskoristio je priliku da pozove svog katarskog kolegu u zvaničnu posetu Srbiji.

Ministar spoljnih poslova Dačić pohvalio je organizaciju svetskog prvenstva u fudbalu i izrazio zahvalnost na pozivu za posetu ministru spoljnih poslova i ministru sporta Katara.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: