Dačić razgovarao sa ambasadorom Meksika

BEOGRAD – Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić danas je u razgovoru s ambasadorom Sjedinjenih Meksičkih Država Karlosom Feliksom Koronom rekao da dve zemlje imaju prijateljske odnose, bez otvorenih pitanja, te istakao da geografska udaljenost nikada nije bila prepreka bliskoj saradnji.

Podsetio je da je Srbija uvek mogla da računa na podršku Meksika u međunarodnoj areni. Izrazio je zahvalnost za principijelnu poziciju Meksika u vezi sa pitanjem Kosova i Metohije.

Sagovornici su se složili da su tokom sedamdeset šest godina diplomatskih odnosa Meksiko i Srbija izgradili čvrste bilateralne odnose i prijateljske veze između naroda, koji su odolevali izazovima i u najtežim vremenima, kao i da iste treba dalje unapređivati kroz razvoj bliskih odnosa parlamenata i Grupa prijateljstva, čije će formiranje biti prioritet za Srbiju kada novi saziv parlamenta počne sa radom.

Ambasador Meksika zahvalio je Dačiću na naporima koje je uložio u jačanje veza između Srbije i Meksika i izrazio nadu da će se saradnja nastaviti i kada se formiraju državni organi nakon nedavnih izbora.

Naglasio je da Meksiko poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, te dodao da je razmena parlamentarnih poseta ključna za uspostavljanje boljih kontakata između narodnih poslanika, te da se nada da će se uskoro realizovati poseta predsednika Poslaničkog doma meksičkog kongresa S. Gutjeresa Srbiji.

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: