Dačić primio generalnog sekretara Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju

Ivica Dačić
BEOGRAD – Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić susreo se danas sa generalnim sekretarom Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju (BSEC) ambasadorom Lazarom Komaneskuom i razgovaro o prevazilaženju problema unutar Organizacije.

Sagovornici su razmenili mišljenja o aktuelnoj situaciji unutar Organizacije i mogućnostima da u duhu dobre saradnje i konstruktivnosti dođe do prevazilaženja postojećih izazova, a posebno u vezi sa pitanjem predsedavanja, saopštili si iz Ministarstva spoljnih poslova.

Ministar spoljnih poslova Dačić je rekao je da je Srbija, kao i do sada, spremna da kroz svoj aktivni angažman unutar Organizacije doprinese rešavanju svih pitanja od značaja, uključujući pitanje predsedavanja Organizacijom u 2023. godini. U tom smislu istakao je neophodnost dijaloga i saradnje svih njenih članica.

Uz zahvalnost na konstruktivnom stavu Srbije, Komanesku je naglasio da je Sekretarijat Organizacije spreman da u bliskim konsultacijama sa našom stranom dođe do konstruktivnih rešenja, kao i da je vraćanje Organizacije njenim izvornim aktivnostima u interesu svih članica.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.