Dačić: Potezi Slovenije narušavaju odnose, otpravnik odbacio tvrdnje

BEOGRAD – Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je naš otpravnik poslova u Ambasadi Srbije u Sloveniji odbacio navode MSP Slovenije o izjavi predsednika Aleksandra Vučića, zbog čega je pozvan na razgovor.

„To predstavlja inverziju stvarnosti, jer, umesto da se Slovenija izvini Srbiji što je narušila njen teritorijalni integritet priznajući Kosovo i Metohiju i što je Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija prekršio sva pravila prisustva na sednicama omogućavajući (predsednici privremenih prištinskih institucija Vjosi) Osmani da dovede navodne žrtve, bez ikakvog obaveštavanja Srbije o tome, što se nikad dosad nije desilo u UN-u, slovenački zvaničnici traže izvinjenje što je predsednik Vučić izrazio ogorčenje zbog takvog poteza koji je očigledno bio dogovoren ranije. Rekao je da ne želi da podseća da je Srbija podržala izbor Slovenije u Savet bezbednosti, a da takvi potezi Slovenije u međunarodnim organizacijama narušavaju upravo naše bilateralne odnose. „Nekorektno je odgovornost prebacivati na Srbiju, koja samo reaguje na poteze Slovenije“, rekao je on.

Ministarstvo spoljnih poslova Slovenije pozvalo je danas otpravnika poslova Srbije u Ljubljani Gorana Markovića na razgovor zbog navodno uvredljivih izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića o Sloveniji nakon sednice Saveta bezbednosti UN posvećene KiM.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.