Da saradnja Kikinde i Zrenjanina bude još uspešnija

KIKINDA – Redovna Skupština Regionalnog centra za društveno – ekonomski razvoj “Banat” iz Zrenjanina, kojom je predsedavao gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač, danas je održana u našem gradu. Skupštini su prisustvovali gradonačelnici Kikinde i Zrenjanina, zvaničnici opština Žitište, Sečanj, Nova Crnja, Regionalne privredne komore Zrenjanin i RCR “Banat”.

foto: Kikinda.org.rs

Na sednici se moglo čuti da je Regionalni centar za društveno – ekonomski razvoj “Banat”, u prethodnom periodu, kroz fondove Evropske unije, privukao blizu četiri miliona evra i da je tačka okupljanja i saradnje svih lokalnih samouprava u ovom delu Banata:

foto: Kikinda.org.rs

-Regionalni centar za društveno – ekonomski razvoj „Banat“ pomaže nam u lobiranju i izradi pojedinih strategija. Uz njihovu pomoć, konkurišemo na prekograničnim programima. Oni nas usmeravaju na koji način da iskoristimo sve benefite i mogućnosti koje nam pružaju međunarodni fondovi- rekao je Lukač i dodao da su na ovom skupu doneli važne odluke poput ugovora o načinu finansiranja u narednom periodu:

-Mislim da je to ključna stvar. Cilj nam je da maksimalno iskoristimo sve fondove kako bi život u gradu bio bolji i kvalitetniji- naglasio je Lukač. Gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura, konstatovao je da je poslednjih nekoliko godina postignuta bolja saradnja između komšijskih gradova:

foto: Kikinda.org.rs

– Regionalni centar za društveno – ekonomski razvoj „Banat“ naš je partner. Prekogranični projekti omogućuju nam da unapredimo važne oblasti u našim lokalnim samoupravama- ocenio je Simo Salapura, gradonačelnik Zrenjanina. Irena Živković , direktorica RCR „Banat“ , potvrdila je da je u toku izrada planova razvoja lokalnih samouprava u koje će se uneti novi projekti:

– Dolazi novi period programiranja. Sigurna sam da će biti još uspešniji- kazala je ona.

  

 

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.