Da li znate ko sve podržava veći broj rođenih beba u Srbiji

SRBIJA – Država Srbija za prvo dete od 1. januara ove godine uplaćuje 345.398 dinara na račun roditelja, dok druga beba u porodici od sada dobija 306.388 (u 24 rate po 12.766).

Od Nove godine roditelji koji se odluče za treće dete dobijaju 1.838.332 dinara u 120 mesečnih rata (rata: 15.319 dinara), dok četvrtom detetu sleduje 2.757.498 dinara podeljeno na 10 godina, svakog meseca po 22.979 dinara.

Svaki grad i opština u Srbiji, takođe, pored države daju visoka novčana sredstva za svoje nove sugrađane.

Sve navedeno je dobro poznato novim roditeljima.

Ali da li ste znali da i  kompanije koje posluju u Srbiji spremaju pakete? Ovo je pre svega marketinška promocija proizvoda, ali i dobra podrška novim roditeljima, i prilika da iz prve ruke isprobaju određene proizvode i pronađu one koji im najviše odgovaraju za negu svojih beba.

Pored paketića za bebu, koji obezbeđuje većina gradova i opština, a koji se dobiju u porodilištu, porodilje ostvaruju pravo na pakete za novorođenče u DM-u, prodavnici Aksa, a Lilly drogerije daju 10% popusta pri kupovini na loyality kartici. Pravo na ove pakete imaju svi roditelji dok beba ne navrši prva tri meseca.

Ono što je neophodno poneti sa sobom od dokumenata je bebin izvod iz matične knjige rođenih, ličnu kartu na uvid. a popunjavate formulare i prijavnice u pomenutim prodavnicama.

U DM filijalama dobijate veliki i bogat poklon paket u praktičnom cegeru, i kovertu sa babybonus brošurom koja sadži praktični savetnik o prvih 6 meseci odrastanja. Takođe dobijate i informacije o aktuelnim proizvodima i vačere uz koje se ostvaruju značajni popusti  na  proizvode koje mame svakodnevno kupuju. Kada beba napuni 6 meseci poslaće vam brošuru na kućnu adresu sa vaučerima za proizvode od 7 do 12 meseci starosti, a za prvi rođendan i babybonus brošuru sa vaučerima za decu od 13 do 24 meseca. U paketu se nalazi “merače visine” na kojem beležite rast vašeg deteta. Realizacijom svih vaučera u okviru babybonus programa štedite oko 35. 000 dinara.

Sadržaj paketa uključuje pakovanje pelena, dva pakovanja vlažnih maramica, slatku nalepnicu za auto, bejbi sapun, sebamed set, puder za bebe

Foto: Vojvodinauživo

U AKSA radnjama takođe dobijate poklon paket sa stvarčicama koje su potrebne u prvim danima, a i kasnije. Cuclu, paket Puffies pelena, Sebamed set za negu, Chicco kupuku i losion, vlažne maramice, nalepnicu za auto.

Foto: Vojvodinauživo

Lilly daje loyality karticu sa kojom ostvarujete 10% popusta pri kupovini što će svakako značiti jer je korpa uvek punija za po jednu stvar dok dođete do kase.

Neophodno je napomenuti kako se u  Srbiji ostvaruju nominalni iznosi prava na finansijsku podršku porodici sa decom. Pored roditeljskog dodatka za dete rođeno 1. januara 2023. godine i kasnije, iznos koji se isplaćuje jednokratno, za drugo dete se isplaćuje na po 24 jednake mesečne rate, dok za treće i četvrto dete ide na 120 mesečnih rata.

Na sve ovo, treba dodati da grad Novi Sad, za novopečene roditelje obezbeđuje 30 besplatnih parking karata preko Parking servisa.

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: