Ponekad se desi da krastavac ima gorak ukus i da uništava ukus salate.
To ne može pri kupovini da se izbegne, ali postoji način kako da popravite to što vam se potkrao neki gorki krastavac.
Trik je u tome da odsečete vrh krastavca i da ga protrljate o celi deo dok ne počne da izlazi pena.
Tako se oslobađa kukurbitacin, krivac za gorak ukus.
Ponovite to i sa drugim krajem i isperite pod vodom.
Pročitajte još:
Italijanska kuvarica otkrila tajnu najboljeg paradajz sosa za špagete
Italijanska kuvarica Marcella Hazan otkrila je od kojih sastojaka se pravi najbolji sos za špagete, a s njenim mišljenjem složili su se i novinari magazina Delish. Zbog brzog tempa modernog načina života sve veći broj ljudi se odlučuje za kupovinu sosova u tegli. Prema mišljenju italijanske kuvarice Marcelle Hazan, dobar sos možete napraviti sami i to po manjoj ceni, prenosi Mirror. Marcella je rođena 1924. godine u gradu Cesenatico. U Njujorku je otvorila školu za kuvanje i napisala veliki broj recepata. U “Essentials of Classic Italian Cooking” preporučila je da se paradajz sos pravi od samo tri sastojka: konzerviranog paradajza, […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.