Da li vam je leglo 10.000 dinara za dete: Evo kako da to proverite! (FOTO)

Uplate su krenule juče, a još oko 600.000 prijavljenih dobiće novac danas.

Isplata novčane pomoći države od 10.000 dinara za decu počela je juče, kada je novac dobilo pola miliona dece, odnosno njihovih roditelja, najčešće majki.

Tako će još oko 600.000 prijavljanih za novac dobiti danas sredstva. Provera da li vam je novac uplaćen ili je transakcija u toku je vrlo jednostavna.

– Juče smo isplatiti novac za pola miliona dece, preostali će novac dobiti danas. Država je uložila više od devet milijardi evra – istakao je ministar finansija Siniša Mali.

Sve to možete da proverite u samo par koraka i uverite se da li vam je novac uplaćen. Postupak je isti kao i kada proveravate ispravnost prijave. Za proveru je potrebno svega tri koraka.

Foto: Printscreen/trezor.gov.rs

Ono što je prvo potrebno jeste ući na sajt https://idp.trezor.gov.rs/, nakon čega treba kliknuti na opciju „Provera statusa prijave“.

Nakon što ste kliknuli na opciju „Provera statusa prijave“ otvara vam se novi dokument u koji treba da unesete svoje podatke. Prvo što treba da unesete je matični broj, a nakon toga i broj lične karte koji ste koristi prilikom registracije.

Foto: Printscreen/trezor.gov.rs

Na sledećoj stavci pod nazivom “ Za proveru statusa isplate pomoći mladima“ dobijate odgovore na nekoliko stavki:

– Da li vam je prihvaćena prijava;
– Pribavljanje računa;
– Spreman za plaćanje;
– Poslat na plaćanje;

Ako se pojavi neki problem za ovu pomoć države, recimo da vam novac ne bude uplaćen, takođe na sajtu Uprave za trezor možete problem i prijaviti.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.