Da li su partneri koji su različiti jednako srećni kao i oni koji su slični?

Činjenica je da se suprotnosti privlače, to je veliki broj parova i pokazao.

Različitost bi mogla da bude ključ za trajnu ljubav, to pokazuje slučaj pevačice Kejti Peri i glumca Orlanda Bluma, koji su vereni od 2019. godine.

Kejti je rekla da njen verenik uvek pokušava da je natera da pešači, ide na jogu, jede vegansku hranu… Ali i da u njihovom odnosu postoji balans,

„Mislim da kada te neko privlači, ma koliko bio različit, da je to to“, rekla je pevačica.

Filmska zvezda Mila Kunis, rekla je da su ona i njen muž Ešton Kučer takođe potpuno različiti.

Mila je je jednom prilikom izjavila da je on optimista, a ona pesimista, ali da misli da postoji ravnoteža između njih dvoje.

Studija Državnog univerziteta Mičigen otkrila je da su ljudi čija se ličnost partnera ne poklapa sa njihovom ocenjuju zadovoljstvo svojom vezom jednako visoko kao i kada su u pitanju partneri koji su slični.

Istraživači su pitali 1.294 parova o osobinama ličnosti i njihovom zadovoljstvu životom i ljubavlju.

Zaljubljeni parovi su imali između 19 i 89 godina i bili su u stabilnim vezama, a zajedno su proveli u proseku 30 godina.

Određene karakteristike, poput prijatnosti, otvorenosti i raspoloženja, bile su povezane sa boljom srećom, piše The Sun.

Psiholog dr Rebeka Vajdman je rekla da su efekti ličnosti svakog partnera više povezani sa zadovoljstvom u vezi nego s tim koliko su dva partnera slična po datoj osobini.

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: