Malo drugačija priprema palačinki.
Potrebno je:
300 g brašna,
2 dl mleka,
3 jaja,
1 dl kisele vode,
1 kašika ulja,
so
Za fil:
400 g blitve,
1 crni luk,
1 čen belog luka,
100 g rikote,
maslinovo ulje,
so,
biber,
80 g mocarele.
Priprema:
Pripremite smesu za palačinke i ispecite ih.
Kuvajte blitvu u proključaloj vodi na laganoj vatri deset minuta. Ocedite je, naseckajte i propržite sa sitno seckanim crnim i belim lukom.
Sklonite sa vatre, posolite, pobiberite i umešajte rikotu.
Premazujte palačinke filom od blitve i sira, slažite jednu na druge, a poslednju pospite rendanom mocarelom.
Zapecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, dok se sir ne rastopi i zarumeni.
Pročitajte još:
Proveren recept. Napravite knedle sa šljivama na starinski način - uz dodatak posebnog začina
Ukus će vas oduševiti. Knedle sa šljivama kao nekada. Sastojci: 1 kg krompira 2 jajeta 1 kašičica soli 1 kašika ulja 350 g prezli 3 kašike putera 300 g šećera 30 šljiva 1 kašika cimeta 400 g brašna Priprema: Krompir oljuštite, iseckajte i skuvajte u slanoj vodi. Procedite, izgnječite i ostavite da se hladi oko […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.