logo transparend vojvodina uzivo

Da li ste spremni za prvo romantično putovanje? Saveti kako da vam put sa partnerom prođe bez stresa

Najslađe stvari u emotivnoj vezi se dešavaju na samom početku, kada sve „cveta“ i kada je ljubav možda i na najvišem nivou. Kako vreme odmiče, tako veza postaje zrelija i stepenik po stepenik dolazi se i do nekih važnih tema i pitanja.

Jedno od tih pitanja jeste kada je pravo vreme za prvo zajedničko putovanje.

– Zajedničko putovanje može pozitivno uticati na zdravlje emotivnog para – kaže Mišel Herzog, licencirani terapeut i stručnjak za izlaske.

Ako vam je ovo na pameti, onda pitanje kada je najbolje vreme za prvo zajedničko putovanje. Odgovor je da će to zavisiti od para do para i nivoa udobnosti koji imate u emotivnoj vezi, piše „Traveland leisure“.

Omar Ruiz, licencirani bračni i porodični terapeut preporučuje da se razmotri mogućnost romantičnog putovanja posle tri meseca veze „što bi dalo dovoljno vremena sa isplaniraju svoje putovanje do šestog ili sedmog meseca veze“.

U nastavku pročitajte savete odobrene od strane stručnjaka za prvo uspešno zajedničko putovanje.

1. Komunikacija je ključna

Jasna i otvorena komunikacija je ključna kada planirate putovanje sa bilo kim, uključujući novog partnera. Moraćete da razgovarate o svim aspektima procesa planiranja odmora, od odluke gde da idete do finalizacije rezervacija i aktivnosti rezervacije.

2. Budite iskreni o finansijama

Od ključne je važnosti da budete iskreni sa partnerom o finansijskoj posvećenosti ovom putovanju. Da biste izbegli potencijalne nesuglasice i sporne tačke na putovanju, sedite sa partnerom kako biste izgladili sitna slova i razgovarali o tome kako ćete tačno podeliti troškove i odrediti budžet. Na primer, da li ćete sve podeliti 50-50? Hoće li jedan od vas platiti letove, dok drugi izdvaja novac za prenoćište? Hoćete li naizmenično plaćati obroke?

3. Biti fleksibilan

Prema Herzogu, „praktikovanje fleksibilnosti može da poboljša ili pokvari iskustvo putovanja“ s obzirom na to koliko stresno putovanje može biti u novom okruženju sa novim partnerom. Zato ona preporučuje da budete što fleksibilniji.

4. Razumite stil putovanja jedni drugih

Analiz Outman, licencirana klinička socijalna radnica, savetuje da „odlučite unapred da li je neko od vas više planer od onog drugog“. Takođe je moguće da su obe osobe planeri ili čak nijedno. Ona objašnjava da „razumevanje međusobnog pristupa delovima slobodnog vremena može da vas podstakne da zajedno pristupite odmoru na način koji podržava svačije potrebe i stil ličnosti“.

5. Smislite plan da podržite svog partnera

„Ponekad postoje događaji ili situacije koje se mogu desiti tokom putovanja koje mogu uzrokovati da se neko bori sa ogromnom količinom stresa, kao što su kašnjenja letova i izgubljeni prtljag. Najbolje da par smisli plan o tome kako najbolje mogu da podrže partnera u slučaju da stvari ne idu po planu. Ovo će pomoći da se smanji rizik da putovanje postaje poslednje za par – kaže Ruiz.

Da li ćete usvojiti ove savete ako planirate da putujete sa partnerom prvi put?

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.