Malo neobična, ali ukusna kombinacija.
Sastojci:
4 juneće šnicle,
1 veća narandža,
4 dcl vode,
4 dcl pavlake za kuvanje,
1 kašika meda (bagrem ili cvetni),
1 mala kašika mešavine belog, crnog i crvenog bibera grubo mlevenog,
1/4 male kašike mlevenog mažurana,
1/4 male kašike mlevenog bosiljka,
po ukusu vegeta, so.
Priprema:
Juneće šnicle istući i nožem prorezati žile kako se ne bi uvijale kod pečenja i dinstanja. Uvaljati ih u pripremljenu smesu začina: beli, crni i crveni biber, so, vegeta, mažuran i bosiljak.
U dubljem tiganju zagrejte ulje i staviti šnicle. Šnicle pržiti sa obe strane na ulju sve dok ne promene boju. Zatim, polijte ih s 4 dcl vode i pola količine pavlake za kuvanje. Po želji se može još dodati navedenih začina.
Narandžu prerezati na pola i iscediti sok, te ga zajedno s jednom kašikom meda pomešati sa junetinom iz tiganja. Po potrebi dodati još začina.
Junetinu dinstati do željene tvrdoće.
Desetak minuta pre no što je junetina dinstana dodajte i preostalu količinu pavlake za kuvanje. Po završetku umak mora biti kremast.
Servirati u tanjire i svaki komad preliti s umakom u kojem se junetina dinstala.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.