Da li perete kosu ujutru ili uveče?

Pranje kose čini se kao jednostavan zadatak i većina to radi tokom večernje rutine jer tada ima više vremena za sušenje i stilizovanje. Takođe, iako mnogi misle da nema veze da li peru kosu ujutru ili uveče, stručnjaci tvrde da nije isto i otkrivaju koja je rutina zdravija.

Ako perete kosu pre spavanja, možda ste primijetili da se više masti i da je morate češće prati. Stručnjaci kažu da je to samo prividno jer je tokom spavanja pritisnuta uz jastuk, pa se izravna odnosno izgubi volumen, a samim time deluje masnije. Ipak, taj gubitak volumena dovoljan je razlog da je svaka dva dana ponovno perete, što nikako nije zdravo.

Koliko god mislili da ste je posušili do kraja, ona će ostati malo vlažna, a mokre vlasi mnogo su osjetljivije od suvih i lakše se lome. Vrhovi se petljaju i pucaju, a ujutro se budite s lošom i neurednom frizurom, pa potrošite mnogo vremena na stilizovanje.

Još jedan razlog da izbegavate pranje kose uveče jeste stvaranje gljivica. One obožavaju mokra i topla mesta, a dobitna kombinacija jeste vlažna i mekani jastuk. Ono što nikako ne biste smeli da radite jeste da zaspite s potpuno mokrom kosom – ujutro ćete se vrlo verovatno probuditi s glavoboljom, stvaraju se gljivice i plesan, perut…

Iz ovih nekoliko razloga stručnjaci preporučuju da kosu uvijek perete u jutarnjim satima, prenosi Večernji list.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: