Impulsivni ljudi su skloniji prejedanju posle napornog dana – zaključak je istraživanja objavljenog u “Međunarodnom magazinu o poremećajima u ishrani”. Zajedničko za 14% ispitanika koji nisu mogli da se kontrolišu po pitanju unosa hrane je tendencija da reaguju impulsivno kad dožive negativne emocije.
Profesor Keli Klamp sa Državnog univerziteta u Mičigenu kaže da što je osoba impulsivnija, veća je verovatnoća da će utehu potražiti u hrani kad je uznemirena.
– U ljudskoj je prirodi da se okrenemo nečem lepom nakon lošeg dana. Ali, istraživanje je dokazalo da prekomerno uživanje u hrani zavisi i od psihološkog sklopa osobe – kaže Klampova.
Pročitajte još:
Najbolji recept za dijetalne lazanje koje možete jesti do mile volje
Lazanje bez kora za lazanje? Moguće je! Primenite ovaj kulinarski trik i dobićete zdraviju verziju omiljenog jela. Lazanje su jedno od omiljenih jela italijanske kuhinje, a potiču iz regije Emilija-Romanja, koja je poznata po mnogim specijalitetima. Ukoliko ih izbegavate zbog kaloričnosti kora za lazanje, vreme je da probate varijantu za koju vam one nisu potrebne […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.