Da li je ovaj petak, 13. oktobar najgori dan ili najbolji dan u godini? (petak, 13. oktobar)

NOVI SAD – Mnogi veruju da je petak 13. najnesrećniji datum u godini. Kako se vi osećate danas? Da li ste sujeverni? Da li mislite da ovaj prelep, sunčan dan u Novom Sadu može da bude loš samo zato što je trinaesti ovog meseca?

Najnesrećniji dan ikada (po mišljenje sujevernih) je upravo petak 13. a da niko sa sigurnošću ne može da nam kaže zašto je to tako. To ste verovatno znali, ali sigurno niste znali da je u nekim kulturama petak 13. najsrećniji datum u godini!

I zato smo mi odlučili da i nama u Novom Sadu danas bude najbolji dan u godinu, toliko dešavanja i događaja da prosto nam je dobar provod zagarantovan.

Danas počinje „Serbia Fashion Week“ u našem gradu.

„Serbia Fashion Week“ je peta najveća nedelja mode u Evropi i najveća nedelja mode u Jugoistočnoj Evropi prema broju posetilaca, kvalitetu produkcije i kvalitetu i obimu programa. Ove godine „Serbia Fashion Week“  će trajati od danas do 17. oktobra.

Foto: serbiafashionweek.com

Ceo program i detalje manifestacije možete pronaći na sajtu organizatora.

Dugo iščekivana izložba neobičnog formata Paja Jovanović i Gustav Klimt.

Jedna epoha, dva umetnika, tri muzeja biće svečano otvorena u 19.00 sati u Galeriji Matice srpske.

Foto: Facebook.com

Na izložbi Paja Jovanović i Gustav Klimt. Jedna epoha, dva umetnika, tri muzeja biće predstavljena tri ženska portreta iz tri muzeja: Galerije Matice srpske, Umetničko-istorijskog muzeja u Beču i Galerije Belvedere.

Ova tri pažljivo odabrana dela, od kojih će dva prvi put biti izložena u Srbiji, ukazuju na sličnosti i razlike među velikim umetnicima, govore o društvenom kontekstu u kojem su nastajali i istovremeno povezuju muzeje iz čijih su kolekcija. U prostoru Galerije Matice srpske će se prvi put spojiti stvaralaštvo Paje Jovanovića i Gustava Klimta, pokrenuće se dijalozi o njihovom umetničkom razvojnom putu, ali i o vezama srpske i austrijske kulture u godini koja prethodi obeležavanju 150 godina diplomatskih odnosa između Srbije i Austrije.

„ABBA real tribute band“ izvodi svetski poznate hitove najpopularnijeg pop sastava svih vremena.
Očekujte dobar provod večeras u Gerila baru uz omiljene pesme.

Karte su u pretprodaji po ceni od 800 dinara, dok su na ulazu u Gerilu karte dostupne po ceni od 1.000 dinara.

U Pozorištu mladih možete pogledati od 19:30 časova predstavu „Tre Sorele“.

Foto: Gradske info

Dvodnevni festival pod nazivom „Verujete li u bajke“ ove godine biće održan danas i sutra u Kulturnoj stanici Rumenka.

Tokom dvodnevnog Festivala, publika će imati priliku da pogleda izvanrednu, nagrađenu predstavu Malog pozorišta „Duško Radović“ iz Beograda pod nazivom „Bajka o tužnom princu i tihoj princezi“ nastalu po motivima bajke H .K. Andersena pod nazivom „Svinjar“, interaktivnu predstavu „Naka Superbaka“ sa prvakinjom Narodnog pozorišta Nadom Blam, koja pleni svojim duhom i mališanima prenosi važne poruke u duhu empatije, kao i jedinstvenu predstavu o moći muzike u izvedbi renomiranog pozorišta „Maksimus“ iz Beograda pod nazivom „Iznenadna poseta gospodina Mocarta“ rađenu po motivima Mocartove „Čarobne frule“.

Foto: KS Rumenka/Promo

Ovogodišnji Festival će biti otvoren muzičkim nastupom nagrađivane pijanistkinje Petre Spasojević, nakon koje nastupa plesna grupa KC Rumenke, hor „Slavuji“ Muzičke škole „Isidor Bajić“ sa odabrnim kompozicijama.

Program festivala pogledajte OVDE!

Ulaz je SLOBODAN za sve posetioce.

 U čitaonici Gradske biblioteke od 19:00 časova biće održana promocija knjige „Moja ljubav Nikola Tesla“.

Foto: Gradske info

Uživajte!

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.