Da li je Evroliga kaznama zapravo pomogla Realu, a oštetila Partizan?

košarka
Oba kluba kažnjena su novčano, sa po 50.000 evra. Ipak, kada je reč o kaznama za igrače, čini se da je Partizan izvukao deblji kraj

Kao što je ranije bilo i najavljeno, Evroliga je izrekla kazne za totalni haos i veliku tuču na meču Partizana i Reala u Madridu.

Oba kluba kažnjena su novčano, sa po 50.000 evra. Ipak, kada je reč o kaznama za igrače, čini se da je Partizan izvukao deblji kraj.

Kada je reč o košarkašima crno-belih, Kevin Panter je najgore prošao i suspendovan je naredna dva meča, dok je Matijas Lesor kažnjen suspenzijom na sledećoj utakmici. Sa druge strane, Jabusele je zbog rvačkjog zahvata nad Danteom Eksumom kaznjen sa 5 mečeva suspenzije, dok je Gabrijel Dek kažnjen jednim mečom suspenzije.

Sudeći po ovome, može se reći da je odluka Evrolige zapravo pomogla košarkašima Reala, s obzirom na to da Željko Obradović neće moći da računa na dva, slobodno možemo reći, glavna igrača u trećem meču. Kada na to dodamo i da je pod upitnikom nastup povređenog Dantea Eksuma i da nije poznato da li će i koliko biti van terena, jasno je da je ovo veliki peh za crno-bele.

Uz to, s obzirom da je Panter suspendovan na naredne dve utakmice, to bi moglo da znači da će, ukoliko Partizan slavi sa 3:0, Panter propustiti i prvi meč na Fajnal foru protiv Barselone, a ukoliko Real slavi u Beogradu u utorak, Panter će propustiti i četvrti meč.

Sa druge strane, Real će u trećoj utakmici igrati bez Gabrijela Deka, dok će Geršon Jabusele propustiti pet mečeva. Ipak, jasno je da Jabusele nije jedan od glavnih igrača Reala, dok i Dek igra promenljivo, te se čini da je ova odluka itekako pomogla Realu.

Uz to, treba napomenuti i da je Valter Tavares povređen, ali bi mogao da se vrati na mečevima u Beogradu, s obzirom na to da nije poznato koliko će biti van terena.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: