logo transparend vojvodina uzivo

Da li je bolje kupiti kuću na Adicama ili na Slanoj bari i koje su cene kvadrata?

NOVI SAD – Adice i Slana bara su četvrti koje su približno jednako udaljene od centra grada, s tim da je Slana bara bliža centru. Slana bara je autom od centra grada udaljena 5,5 kilometara, dok su Adice udaljene 7 kilometara.

Obe četvrti su većinski sačinjene od kuća, ali se ta situacija polagano menja, te se tako danas na Adicama grade i zgrade.

Pogledajte paralele o cenama kvadrata, ali i pogodnostima za život između dva novosadska kraja, Adica i Slane bare.

Gradska četvrt Adice nalazi se između gradskih četvrti Telep, Veternik, Veternička rampa i Kamenjar. Ovaj deo grada proteže se između Petefi Šandor, Podunavske, Šumske, Nove ulice i Novosadskog puta.

U proseku vozilom do centra grada sa Adica treba od 15 minuta, zavisno od gužve.

Na Adicama se nalazi se jedan državni vrtić, Vrtić „Radosnica“, a uskoro stanovnike ovog kraja očekuje još jedan, u Ulici Desanke Maksimović. Novi vrtić će moći da primi još 250 mališana, što će dodatno pomoći stanovnicima Adica, ali i onima koji žive neposrednoj okolini.

Foto: Gradske info

U ovoj novosadskoj četvrti nema osnovne škole, ali ima privatnih škola. S druge strane, u blizini Adica nalazi se nekoliko osnovnih škola, na gradskim četvrtima Telepu, Veterniku i Satelitu.

Ono što se izdvaja kao pogodnost života na Adicama jeste sportski život. Možda je to zbog Sportskog centra „Vujadin Boškov“ koji se ovde nalazi ili pak zbog velikog broja klubova kojih ima na Adicama, kako god – veliki izbor sigurno predstavlja valjanost za decu, ali i za rekreativce.

Pored pravoslavnog hrama, koji tek treba da obraduje stanovnike Adica, prvi najbliži verski objekat nalazi se na Telepu, ali i u Veterniku. Ipak, ono što stanovnici Adica više ne traže na komšijskim četvrtima jeste Dom zdravlja. Otvaranje novog Doma zdravlja prošle godine posebno je obradovalo starije stanovnike ove četvrti.

Iako ostale gradske četvrti bije glas kako je teško pronaći parking mesto, u ovom slučaju stanovnici Adica smatraju da to nije veliki problem.

Gradska četvrt Slana bara nalazi se između gradskih četvrti „Vidovdansko naselje“, „Mali Beograd“, „Klisa“ i „Veliki Rit“. Ovaj deo grada proteže se između Temerinskog puta, Primorske ulice, Sentandrejskog puta i Ulice Paje Radosavljevića.

U proseku vozilom do centra grada sa Slane bare treba 10 minuta, zavisno od gužve.

Na Slanoj bari se nalazi 1 državni vrtić, Vrtić „Bubamara“, ali u okolinim gradskim četvrtima se nalazi nekoliko državnih vrtića što je za stanovnike Slane bare sasvim dovoljno.

U ovoj novosadskoj četvrti nalazi se Osnovna škola „Dušan Radović“ koja prima oko 600 đaka.

Baš kao i Adice, na ovom delu nalazi se veliki sportski kompleks poznat pod nazivom „Slana bara“. To nije sve, sportski duh prožima i mlade fudbalere sa ovog kraja koji su do pre nešto redovno trenirali na stadionu „Slana bara“.

Slana bara na svojoj teritoriji ima pravoslavnu crkvu velelepnog izgleda, koja je posebno draga među stanovnicima ovog kraja. U pitanju je Srpska Pravoslavna crkva Vaznesenja Hristovog.

Ono što je veliki plus stanovnicima koji traže svoj idealan kraj jeste što Slana bara već dve godine ima svoju kulturnu stanicu.

Kulturna stanica „Barka“ u poslednje vreme sve je omiljenije mesto za druženje, a posebnu pažnju privlači mladima, kao i deci.

Prednost života na Slanoj bari, baš kao i na Adicama, jeste dovoljno parking mesta koga nije teško pronaći.

Cene kvadrata

Cene kvadrata variraju u zavisnosti od kvadrature kuće, ali i od lokacije.

Cena kvadrata kuće raste ili opada u zavisnosti da li je pozicija kuće bliža ili dalja od centra grada i glavnog puta. Ukoliko je kuća udaljenija od centra grada, cena je niža.

Kuće su u proseku skuplje za kupovinu na Adicama, nego u gradskoj četvrti Slana bara.

Kuće od 70 do 100 kvadrata:
Adice cena kvadrata u proseku 1990 evra
Slana bara cena kvadrata u proseku 1950 evra

Kuće od 120 do 150 kvadrata:
Adice cena kvadrata u proseku 1600 evra
Slana bara cena kvadrata u proseku 1500 evra

Kuće od 300 kvadrata:
Adice cena kvadrata u proseku 1120 evra
Slana bara cena kvadrata u proseku 930 evra

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.