Da, dobro ste pročitali: Palačinke od tikvica kojima niko ne može da odoli

Tikvice su vrlo popularne u ovo doba godine, a pored uobičajenih jela poput pohovanih tikvica ili pljeskavica, možete ih upotrebiti i kao ključni sastojak testa.

Dodaju ukus i slast proji i mnogim drugim pecivima, a malo je poznato da od tikvica možete napraviti božanstvene slane palačinke.

Filujte ih šunkom, sirom ili tako god želite, a kvalitetan doručak ili večera zagarantovani su s njima.

Sastojci:

2 tikvice (manje)
2 cela jajeta
1,5 dl mleka
50 ml ulja
200 grama brašna
200 ml mineralne gazirane vode
1 kašičica soli
prstohvat šećera
sitno seckam peršun po želji

Priprema:

Očistite i izrendajte tikvice pa im dodajte jaja, mleko, so i šećer i sitno seckan peršun.
Kada sve dobro promešate, dodajte brašno i mešajte dok ne dobijete finu homogenu smesu i na kraju dodajte ulje i vodu sve dok testo ne bude dovoljno retko za palačinke.
Sipati kutlačom na zagrejano ulje, pa pržiti nekoliko minuta s jedne strane i okrenuti i pržiti još dva minuta s druge.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.