Tikvice su vrlo popularne u ovo doba godine, a pored uobičajenih jela poput pohovanih tikvica ili pljeskavica, možete ih upotrebiti i kao ključni sastojak testa.
Dodaju ukus i slast proji i mnogim drugim pecivima, a malo je poznato da od tikvica možete napraviti božanstvene slane palačinke.
Filujte ih šunkom, sirom ili tako god želite, a kvalitetan doručak ili večera zagarantovani su s njima.
Sastojci:
2 tikvice (manje)
2 cela jajeta
1,5 dl mleka
50 ml ulja
200 grama brašna
200 ml mineralne gazirane vode
1 kašičica soli
prstohvat šećera
sitno seckam peršun po želji
Priprema
Očistite i izrendajte tikvice pa im dodajte jaja, mleko, so i šećer i sitno seckan peršun.
Kada sve dobro promešate, dodajte brašno i mešajte dok ne dobijete finu homogenu smesu i na kraju dodajte ulje i vodu sve dok testo ne bude dovoljno retko za palačinke.
Sipati kutlačom na zagrejano ulje, pa pržiti nekoliko minuta s jedne strane i okrenuti i pržiti još dva minuta s druge.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.