Ulepšajte dan jednostavnom, a bogatom poslasticom.
Sastojci za obe kore:
6 jaja
6 kašika šećera
150 g mlevenih oraha
1 puna kašika kakaoa
5 kašika brašna
3 kašike ulja
3 kašike hladne vode
5 g praška za pecivo
Krem I i II:
1l mleka
3 pudinga od vanile
5 kašike kristal šećera
150 g čokolade
200 g margarina
100 g šećera u prahu
200 ml slatke pavlake
80 g mlevenog keksa
malo mleka da se umoči keks
Priprema:
Ulupati belanca sa šećerom pa dodati žumanca, postepeno vodu pa ulje. Na kraju umešati orahe, brašno, kakao i prašak za pecivo. Masu izliti u obložen pleh 30 x 20 cm i staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni, a kad stavite da se peče smanjiti na 180.
Koru peći oko 20 – 25 minuta. Pipnite je dlanom, lagano, korica je mekana, ali nije premekana da dlan upada unutra. Pazite i da je ne prepečete, treba da ostane meka. Pipnete dlanom pa testirate čačkalicom.
Razmutiti puding sa kristal šećerom pa dodati malo hladnog mleka a ostatak staviti na srednju vatru da provri. Kada mleko provri zakuvati puding i mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre pa pola pudinga istresti u drugu posudu u koju izlomite čokoladu i mešate dok se ne otopi.
Oba dela pudinga prekriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohlade. Ulupati penasto margarin sobne temperature sa šećerom u prahu. Mikserom oba pudinga malo razbiti pa dodati pola margarina u jedan deo a pola u drugi i umutiti.
Ulupati slatku pavlaku pa u svaki deo dodati po 2 pune kašike i opet umutiti. Ohladjenu koricu preseći vodoravno da se dobiju dve tanke korice.
Na koru aneti jedan ceo fil, preko poslagati red petit keksa umočenog u mleko, pa drugi ceo fil i poklopiti sve drugom koricom. Premazati kolač ostatkom slatke pavlake i ostaviti da malo odstoji.