logo transparend vojvodina uzivo

Čučković: Grad Pančevo povećava broj ličnih pratilaca

PANČEVO – Grad Pančevo od naredne godine povećaće broj ličnih pratilaca dece, sa 48 na 65, a obezbediće i dva personalna asistenta za mlade koji su upisali fakultet, izjavio je Milenko Čučković, član Gradskog veća za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Grada Pančeva.

„Od Nove godine povećaćemo broj dece koja će imati lične pratioce. Sa 48 povećavamo na 65. U Gradu nam je preostalo, a imaćemo u sledećoj godini, dva personalna asistenta za decu koja su izašla iz programa ličnih pratilaca, jer su upisali fakultet. Za njih ćemo obezbediti personalne asistente za odlazak u Beograd na fakultet i na određeni način da rešimo problem prevoza to dvoje dece iz prostog razloga što je to neophodno, jer se deca nalaze u invalidskim kolicima“, najavio je Milenko Čučković.

Čučković je podsetio da Grad Pančevo puno ulaže u socijalnu zaštitu i usluge socijalne zaštite.

„Grad Pančevo je taj koji zaista ulaže sredstva, sredili smo Sigurnu kuću. Proširili smo kapacitet i obezbedili još pristojnije uslove za boravak. Sigurna kuća je regionalnog karaktera, pokriva teritoriju Južnog Banata. Proširili smo kapacitet Sigurne kuće i obezbedili neophodne resurse da ona može da funkcioniše nesmetano svih 24 sata. Osim Sigurne kuće imamo i SOS telefon i sve ono što je neophodno da se žrtvama porodičnog nasilja maksimalno pomogne, kao i deci koja se nalaze zajedno sa majkama u Sigurnoj kući“, rekao je Čučković.

On je podsetio da je Grad Pančevo prošle godine proširio i kapacitet dnevnog boravka „Neven“ tako da trenutno nema više liste čekanja.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.