Crveni krst Zrenjanin učestvovao na sastanku trenera u Programu borbe protiv trgovine ljudima

ZRENJANIN – Predstavnici Crvenog krsta Zrenjanin Isidora Arvai i Marijana Nikolić učestvovali su na sastanku trenera u Programu borbe protiv trgovine ljudima koji je ovog vikenda održan u Beogradu, u organizaciji Crvenog krsta Srbije.

Sastanak je realizovan sa ciljem unapređenja teorijskih znanja potrebnih za realizaciju aktivnosti, sagledavanja i beleženja konkretnih ključnih elemenata neophodnih za održavanje potrebnog kvaliteta sprovođenja informativnih radionica Programa i razmene iskustava u dosadašnjem radu.

Svoja iskustva sa volonterima Crvenog krsta podelili su Prof. dr Milan Žarković i Sanja Savić, eksperti u oblasti odgovora na zločin trgovine ljudima i pružanje pomoći potencijalnim i identifikovanim žrtvama.

Takođe, edukovani volonteri Crvenog krsta su u susret predstojećoj akciji dobrovoljnog davanja krvi ,koja će biti održana na Tehničkom fakultetu ,,Mihajlo Pupin“  29. marta , realizovali su predavanje za sve zainteresovane studente u cilju omasovljavanja i promocije dobrovoljnog davalašatva krvi.

Mladi predstavljaju budućnost društva, zato kroz edukacije u okviru dobrovoljnog davalaštva krvi posebnu pažnju posvećujemo motivaciji mladih, prave informacije daju se u pravo vreme i pomažu u otklanjanju straha i svega što sputava mlade da pokažu svoju humanost i solidarnost, poručili su ovim povodom iz zrenjaninskog Crvenog krsta.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: