Crveni krst Pančevo i Zavod za javno zdravlje akcijom obeležavaju Svetski dan zdravlja

PANČEVO – Crveni krst Pančevo i Zavod za javno zdravlje Pančevo, povodom obeležavanja Svetskog dana zdravlja, organizuju javno zdravstvenu akciju za članice Kluba seinorki koja će se održati u sali Crvenog krsta Pančevo u petak 5. aprila 2024. godine u vremenu od 10 do 12 časova.

Predavanje će održati dr Snezana Đurić i pedagoškinja Jelena Krstić iz Zavoda za javno zdravlje Pančevo koje će govoriti o pravilnoj ishrani, fizičkoj aktivnosti i zdravim stilovima života. Nakon toga uslediće određivanje indeksa telesne mase (ITM), kontrola krvnog pritiska i šećera u krvi za učesnike i učesnice predavanja.

„Predavanje je otvorenog tipa i ovim putem pozivamo i ostale zainteresovane da se priključe i saznaju nešto više o svom zdravstvenom stanju, dobiju savete o ishrani i zdravim navikama i informišu se kako pozitivno mogu doprineti sosptvenom zdravlju. Ovogodišnja tema “Moje zdravlje, moje pravo” odabrana je kako bi svi zajedno doprineli mogućnosti ostvarivanja prava na dostupnost informacija i edukovanja u smislu zdrave ishrane i načina života, ali i kako ličnim doprinosom možemo da utičemo na očuvanje prirodnih uslova koji stvaraju mogućnost za dobro i zdravo okruženje“, kaže Milica Todorović, sekretarka Crvenog krsta Pančevo.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.