Postoji mnogo sorti paprika, ali najbolje su ove tri: crvena, žuta, zelena.
Bilo koje paprike poželjna su namirnica, puna vitamina i treba ih jesti bez previše razmišljanja, jer to je povrće izuzetno zdravo.
Osim oblika i boje, paprike se razlikuju i po svojoj prehrambenoj vrednosti. U biti se radi o istom povrću, a razlikuje ih vreme sazrevanja.
Naime, zelene paprike se beru jako mlade te stoga imaju pomalo gorkast ukus.
Nakon njih slede žute, dok je za crvene paprike potrebno da sazreju još oko mesec dana, te stoga sadrže puno sekundarnih biljnih ulja i najviše vitamina C od svih paprika.
Dakle, paprike crvene boje su najzdravija varijanta paprika.
Pročitajte još:
Lepša i ukusnija nego sa mesom. Vrhunska posna punjena paprika, lagano i fino jelo
Punjena paprika sa ovim filom je odlična Potrebno je: 1 glavica crnog luka 5 čena izdrobljenog belog luka 2 šargarepe na kockice može se iseći i jedna crvena sveža paprika 50 gr pirinča (može malo obaren) 2 rendana krompira 1 puna kašika ajvara suvog začina soli biber ml. paprika 200 ml kuvanog paradajza 1 paradajz […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.