logo transparend vojvodina uzivo

Crkvi u Dupljaji vraćen nekadašnji sjaj

DUPLJAJA – Vredni majstori, u rekordnom roku, završili su rekonstrukciju fasade na Hramu Sabora Svetih arhangela u Dupljaji.

Posle više godina stagnacije crkva je dobila nekadašnji sjaj, a meštani ovog sela ne kriju svoje zadovoljstvo zbog obnove pravoslavnog hrama.

„Hram Sabora Svetih arhangela u Dupljaji sagrađen je 1880. godina. Dugo godina na Hramu se ništa nije obnavljalo, ali ove godine, uz blagoslov Vladike banatskog gospodina Nikanora, započeli smo radove na fasadi hrama. Uz finansijsku pomoć opštine Bela Crkva koja nam je obzebedila kompletan materijal, i uz pomoć naših vrednih majstora iz sela koji su radili bez dnevnica, završili smo rekonstrukciju fasade hrama. Zahvaljujem se opštini Bela Crkva na čelu sa predsednicom Violetom Simić na podršci i svima koji su nam pomogli. U planu je da ovih dana ofarbamo i kupolu na zvoniku crkve uz pomoć donacija naših domaćina iz sela“, rekao je jerej Vladan Tripunović, starešina Hrama Sabora Svetih arhangela u Dupljaji.

Osim fasade, rekonstruisan je i spoljašnji zid crkve, a za sledeću godinu plan je da se sanira i dotrajali limeni pokrivač na krovu objekta.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.