logo transparend vojvodina uzivo

Čovek koji fasadama udahnjuje život

Likovi koji komuniciraju sa okolinom

Ulična umetnost – često viđena pojava u mnogim gradovima. Ali ne tako često i impresivna.

Međutim, postoje ljudi koji podijum za umetnost pronalaze svuda oko sebe, te je tako i stvaraju na najrazličitijim mestima. Svojim zadivljujućim crtežima jedan pariski umetnik oživljava svoj grad i čini da mnogi objekti, zidovi, trotoari, izgledaju zabavnije i živopisnije.

View this post on Instagram

A post shared by Levalet (@levalet.art)

Čarls Leval je ulični umetnik koji ne oslikava samo zidove, već čini mnogo više od toga, integriše urbani pejzaž u svoj rad.

Francuski umetnik poznatiji kao Levalet, stvara vrstu umetnosti koja oživljava gradove. Stvara dizajne koji komuniciraju sa okolinom, često birajući šaljivu temu. Za boredpanda.com objasnio je:

– Nisam počeo da radim na ulici, jer me je pre svega zanimala ulica. Ono što sam želeo i što mi je i dalje cilj, jeste rad na stvarnosti i stvaranje umetnosti koja je osetljiva na ono što je okružuje.

View this post on Instagram

A post shared by Levalet (@levalet.art)

Svoje uvećane likove umetnik stvara iz delova, tako što prvo meri prostore u kojima će ih oživeti. Zatim ih crta mastilom u svom studiju, na kraju ih izvodi na ulice, postavljajući ih na javne prostore pšeničnom pastom.

Njegovi crteži su u prirodnoj veličini, što njegovu umetnost čini još zanimljivijom i bližom ljudima. I stručna kritika za njih ima samo reči hvale.

View this post on Instagram

A post shared by Levalet (@levalet.art)

– Njegov rad je vrlo šaljiv i pun igre, pa se sa sigurnošću može reći da Čarls održava mnoge delove grada u životu. Tamo gde je nekada bila stara zgrada, sada je radosno igralište na kojem se njegovi crteži toliko zabavljaju, a stanovnici Pariza uživaju.

Likovi koje stvara komuniciraju sa arhitekturom i odvijaju se u situacijama koje se često graniče sa apsurdom, ocenjuje struka.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.