Čorba za jačanje organizma

Poznato je da pečurke podižu imunitet, a ako još uvek niste probali čorbu od pečuraka, krajnje je vreme da to i uradite.

Čorba se priprema brzo i jednostavno.

Sastojci:

  • 300 g šampinjona
  • 200 g bukovača
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 šargarepe
  • koren celera
  • ulje
  • so
  • biber
  • jaje
  • pavlaka
  • peršun
  • brašno
  • suvi začin

Priprema:

Bukovače sitno iseckajte ili sameljite u blenderu, a šampinjone secite na trećine ili četvrtine. Lepše je kad su krupniji.

Zagrejte ulje, dodajte pečurke i pržite desetak, petnaest minuta. Kada krenu da puštaju vodu, dadajte malo sitno iseckanog celera, luk i šargarepu i dinstajte narednih 20 minuta.

Dodajte vodu, kuvajte još 20 minuta. Pomešajte žumance, kašiku brašna i kašiku pavlake. Dodajte toplu vodu, mešajte dok ne dobijete glatku masu.

Ovu zapršku dodajte čorbi. Dodajte so,biber i suvi začin i na kraju peršun.

Prijatno!

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.