Poznato je da pečurke podižu imunitet, a ako još uvek niste probali čorbu od pečuraka, krajnje je vreme da to i uradite.
Čorba se priprema brzo i jednostavno.
Sastojci:
- 300 g šampinjona
- 200 g bukovača
- 2 glavice crnog luka
- 2 šargarepe
- koren celera
- ulje
- so
- biber
- jaje
- pavlaka
- peršun
- brašno
- suvi začin
Priprema:
Bukovače sitno iseckajte ili sameljite u blenderu, a šampinjone secite na trećine ili četvrtine. Lepše je kad su krupniji.
Zagrejte ulje, dodajte pečurke i pržite desetak, petnaest minuta. Kada krenu da puštaju vodu, dadajte malo sitno iseckanog celera, luk i šargarepu i dinstajte narednih 20 minuta.
Dodajte vodu, kuvajte još 20 minuta. Pomešajte žumance, kašiku brašna i kašiku pavlake. Dodajte toplu vodu, mešajte dok ne dobijete glatku masu.
Ovu zapršku dodajte čorbi. Dodajte so,biber i suvi začin i na kraju peršun.
Prijatno!
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.