Čorba od povrća i junetine

Ukoliko su vam dosadile jedne te iste čorbe, imamo odličan recept za vas. U pitanju je čorba od povrća i junetine, a njena priprema je prejednostavna.

Potrebni sastojci:

200 g junećih šnicli bez masnoće
tri šargarepe
celer
peršun koren i list
paškanat
vlašac
bosiljak
beli biber
dve supene kašike pavlake za kuvanje

Juneće šnicle iseći na kockice i staviti ih u dublju posudu u litar i po vode da se meso kuva. Dodati očišćene i isečene šargarepe, celer, paškanat i peršun, kao i usitnjen peršunov list. Kuvati oko pola časa, zatim izvaditi meso i povrće iz tečnosti, koju treba sačuvati, i izmiksati u blenderu. Dobijenu smesu vratiti u tečnost, dodati preostale začine i pavlaku i kuvati još oko pet minuta.

Tagovi:

0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još: