Čokoladnu tortu bez šećera, kapi ulja i brašna ćete obožavati, posebno ako ste na dijeti

Čokoladna torta od pravi se bez šećera, ulja i bez brašna.

Sastojci:

2 šolje urmi, bez koštica
6 kašika kakao praha
2 kašičice praška za pecivo
1/4 kašičice soli
3 jajeta

Za čokoladnu glazuru:

3 kašike kokosovog ulja
6 kašika kakao praha
3 kašike meda

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 C. Obložite kalup za tortu sa papirom za pečenje.

Dodajte urme u mašinu za hranu i mešajte dok se ne formira pasta. Zatim dodajte kakao i miksirajte dok se ne sjedine i ne formira se lopta.
Na kraju dodajte prašak za pecivo, so i jaja. Miksirajte ponovo dok ne postane glatko – oko 1 minut.

Prebacite testo u tepsiju i ravnomerno poravnajte vrh. Pecite 30-35 minuta – nemojte preterati. Ostavite da se ohladi u tepsiji 10 minuta, a zatim prebacite na rešetku da se potpuno ohladi.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.