Pravo je vreme da napravite desert u kom se uvek uživa – mafine. No, iako postoji mnogo vrsta i možete se poigravati ukusima, dodacima i nadevima, spremili smo vam recept koji će napraviti odličan spoj čokoladnog i voćnog.
Recept za čokoladne mafine sa višnjom postaće vaš “tajni” specijalitet i spremite se da vam donese pohvale od gostiju.
Sastojci za čokoladne mafine sa višnjom:
2 jaja
200 g crne čokolade
200 ml jogurta
50 g brašna
150 g šećera
1 prašak za pecivo
1/2 kašičice soli
1 kašičica vanilin šećera
100 ml ulja
200 g višanja
Priprema čokoladnih mafina sa višnjom:
Zagrejte rernu na 180 stepeni i pripremite kalup za mafine sa papirom za pečenje.
U velikoj posudi pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo, so i vanilin šećer.
U drugoj posudi umutite jaja, dodajte jogurt, ulje i ekstrakt vanile. Sve dobro promešajte.
Dok mešate, dodajte otopljenu crnu čokoladu.
Polako dodajte ostale sastojke, ali pazite da ne premešate.
Dodajte po želji čokoladne mrvice bele ili crne.
U kalup sipajte za početak malo smese, stavite višnju, pa dopunite ravnomerno u sve kalupe. Nemojte ih puniti do vrha.
Pecite u zagrijanoj rerni 20-25 minuta ili dok čačkalica ubodena u sredinu ne izađe suva.
Prijatno!