“Čokanski dobošari“ po sedamnaesti put u petak, 6. oktobra

ČOKA – Po sedamnaesti put u petak, 6. oktobra, sa početkom od 15.30 časova u Čoki će se oglasiti dobošari. Nakon prošlogodišnjeg uspeha koji je odjeknuo među posetiocima, organizatori “Čokanskih dobošara“ ove godine su rešili da probiju sve granice očekivanja.

Za posetioce je spremljen kulturno – umetnički i zabavni program koji je namenjen svim generacijama- predstaviće se članovi KUD-ova. Biće upriličeno takmičenje u dobošarenju u kojem će učestvovati najbolji dobošari iz svake škole. Nakon svečanog dela programa posetioci će uživati u zvucima tamburaške muzike, a one mlađe zabavljaće animator.

Lokalna udruženja uz podršku lokalne samouprave pripremiće najukusnuje tradicionalne banatske poslastice za posetioce.

Foto: Opština Čoka

Sam kraj ove tradicionalne manifestacije obeležiće nastup popularnog Nikole Rokvića. Mirko Popov, naš sugrađanin nastupiće pre Rokvića i ugrejati atmosferu svojim fascinantim pevačkim umećem.

Pokrovitelj manifestacije je Opština Čoka, a organizacioni odbor “Čokanskih dobošara“ pozivaju sve sugrađane da dođu 6.oktobra i uživaju u tradicionalnoj manifestaciji koja je postala jedan od zaštitnih znakova čokanske opštine.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.