Čoka: Održana promocija projekta „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“ (FOTO)

ČOKA – Policijska uprava u Kikindi u saradnji sa osnovnim školama, lokalnim samoupravama i lokalnim partnerima na području Severnobanatskog upravnog okruga, započela je promociju projekta „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“.

U petak je u Čoki održana promocija ovog projekta. Cilj ove promocije je da se deca i roditelji upoznaju sa preventivnim projektima koje sprovodi MUP, ali i da savladaju veštine bezbednog ponašanja u saobraćaju i vanrednim situacijama. Roditelji, deca, nastavnici, kao i predstavnici lokalne samouprave: zamenik predsednice Opštine, Mihajlo Popović, i načelnik opštinske uprave, Ivan Matić, razgovarali su sa policijskim službenicima i vatrogascima, iznevši predloge i nedoumice.

”Ovu akciju MUP provodi na nivou cele države, a ima za cilj povećanje nivoa svesti građana o bezbednosti kada je reč o bezbednost dece ” – izjavio je, nakon skupa sa učenicima od prvog do četvrtog razreda čokanske OŠ “Jovan Popović” komandir Policijske ispostave Čoka, major policije, Vladimir Nikočev.

On je dodao da su policijski službenici ovom prilikom pozivli sve nastavnike, učenike i njihove roditelje da prihvate poziv za sve radionice MUP-a u vezi sa bezbednošću dece, kako bi u narednom periodu podigli svest i povećali bezbednost na maksimalni nivo.

”Danas su deca, pored ostalog, imala priliku da se upoznaju konkretno sa našim novim službenim vozilom koje će saobraćajna policija koristiti u narednom periodu, zatim sa službenim vozilom “marica”, kao i sa vatrogasnim vozilom. Cilj ovog savetovanja je, zapravo, što bolja komunikacija sa decom, kako bi smo ih zaštitili u izvesnim nepredviđenim situacijama”- pojasnio je major Nikočev.

Prema njegovim rečima, svrha ovakvih skupova, osim upoznavanja dece sa policijskim i vatrogasnim vozilima i drugim sredstvima, jeste da se najmlađima da adekvatan način da odgovor na pojedina pitanja, kao i da se sprijatelje sa policijskim službenicima, da ih ne izbegavaju na ulici, već da na njih s pravom gledaju kao na nekog na koga se mogu osloniti.

Nikočev je napomenuo da su najčešća pitanja bila u vezi sa službenim vozlom “marica”, odnosno ko se u njemu prevozi, itd. Učenike su interesovali i zvuci sirene, i druge aktivosti o postupanju u saobraćaju.

”Ovo je samo deo akcije MUP-a, a sve će biti nastavljeno već u prvoj nedelji oktobra, za vreme trajanja “Dečje nedelje”. Sa svim direktorima osnovnih škola na području čokanske opštine dogovorena su dakle i druga razna predavanja na temu saobraćaja kojima će prisustvovati sučenici svih uzrasta ”- zaključio je komandir Policijske ispostave Čoka, major policije, Vladimir Nikočev.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: