Članovi DVD u Kuli sproveli akciju zalivanja sadnica

KULA – U okviru akcije „Zasadi i sačuvaj“, koja podrazumeva sadnju i održavanje drveća, na teritoriji opštine Kula, članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava sproveli su akciju zalivanja sadnica. Ova akcija nastala je kao rezultat Memoranduma koji je lokalna samouprava potpisala sa nevladinim organizacijama, udruženjima i javnim preduzećima.

Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, iskoristio je priliku da poseti Jaroš, jednu od lokacija na kojoj su članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Kula“ sproveli akciju zalivanja sadnica. Miljanić je istakao zadovoljstvo činjenicom da akcija protiče u najboljem mogućem redu, te da dijalog sa svim društvenim činiocima daje odlične i konkretne rezultate.

„Prošle godine smo pokrenuli jednu akciju pod nazivom „Zasadi i sačuvaj“, koja će, naravno, trajati i ubuduće. U pitanju je velika akcija sadnje drveća na teritoriji naše opštine, i šumskih zasada ali i parkovskih zasada u samim naseljenim mestima. Sa druge strane, ono što je uočeno je, u razgovoru sa nevladinim organizacijama i našim stručnim službama, problem zalivanja velikog broja sadnica i to je posao koji komunalna preduzeća jednostavno ne mogu da stignu da urade. Nakon toga smo napravili dogovor i potpisali jedan zajednički memorandum kako bi se u tu akciju uključila dobrovoljna vatrogasna društva. Od ove godine sistem funkcioniše, krenulo je sa zalivanjem i na sajtu koji se zove „Zasadi i sačuvaj“ mogu se pratiti termini kada se zalivanje vrši. U Ruskom Krsturu je već taj posao obavljen, u Kruščiću takođe, kao i u Sivcu. Kuljani pokrivaju najveću površinu i oni su skoro krenuli sa zalivanjem, a pre toga su zalivali površine u Crvenki i pored kanala. Takođe, posao na zalivanju zasada na igralištima u Gornjem gradu je urađen, te je ostao Planinarski dom i još nekoliko lokacija. Paralelno sa akcijom zalivanja vrši se i pregled sadnica i planira se nova sadnja na jesen, a takođe i površine gde se sadnice nisu primile biće zanovljene i popunjene novim sadnicama“, poručio je Miljanić.

Predsednik Opštinskog vatrogasnog saveza, Aleksandar Mosorka, rekao je da je situacija u vatrogasnim društvima, zahvaljujući svesrdnoj i konkretnoj podršci lokalne samouprave, mnogo bolje u odnosu na period od pre desetak godina.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.