Citati najpoznatijeg ruskog psihologa o ljubavi

Ravnodušnih na reči Mihaila Labkovskogo nema: neko ih potpuno prihvata, neko sa negodovanjem opovrgava.

Ali i za jedne i za druge njegove reči imaju ogromnu snagu. One su zasnovane na „zdravom cinizmu“ i dugogodišnjem iskustvu.

1. Zdrava osoba ne želi da se uda. Prva stvar koju treba da uradite – jeste da prestanete da želite da se udate. Drugim rečima, ako želite da se udate, treba da prestanete da mislite o tome.

2. Zalog srećnog porodičnog života, braka i seksa sa samo jednim partnerom, samo je u jednom – u stabilnoj psihi. Bez ustupaka, i kompromisa – to je sve direktan put ka kardiologu ili onkologu. Kada čovek ima stabilnu psihu, on može da živi sa jednim partnerom ceo život i da ga voli.

3. Ljude se ne vole zbog toga što su fini. Žena je za muškarca samo prazan prostor ako on ne može reći o njoj, ko je ona, šta je ona i šta ona voli za doručak. Paradoks je u tome da bossy, bitchy žene muškarci obožavaju.

4. Uzrok ženskih problema nije u tome što se on ponaša kao jarac. Uzrok je u tome što ona ima neurozu, koja zahteva izlaz. A za taj izlaz neophodan je određeni čovek i odnosi u kojima bi ona mogla da pati. Zbog toga ona namerno stupa u takve odnose jer od detinjstva ima psihičku potrebu za tim.

5. Mi merimo ljubav nivoom patnje. U zdravoj ljubavi – reč je o tome koliko si srećan.

6. Kada stjuardesa pokazuje sredstva za spasavanje, šta kaže o maski za kiseonik? „Ako putujete sa decom, prvo sebi stavite masku, a zatim detetu.“ U tome je trik. Svako pokušava da pomogne detetu ostajući apsolutno neuravnotežen. Tako se to ne radi. Ako želite da detetu bude dobro, uradite prvo nešto sa svojom glavom.

7. Muškarci su tako ustrojeni još od vremena sa svojom majkom, prilaze samo onima koji im očima daju odobrenje. Zdrav muškarac je kao dete. Prilazi kada mu se žena osmehuje, gledajući ga u oči…

​​8. Zdravi ljudi uvek biraju u korist sebi a neurotičari – odnos na štetu sebi, u tome je glavna razlika.

9. Žena nikada ne bi trebalo da toleriše u vezi ono što joj se ne sviđa. Treba odmah da govori o tome, a ako se muškarac ne menja, treba da se raziđe sa njim.

​10. Muškarci su kao deca, sviđa im se kada žena ima karakter.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.