logo transparend vojvodina uzivo

Čistoća Beograd: JKP „Gradska čistoća“ Beograd obeležila Dan planete zemlje

BEOGRAD – Povodom Dana planete zemlje, koji se širom sveta obeležava 22. aprila, Javno komunalno preduzeće „Gradska čistoća“ Beograd učestvovalo je u velikoj zajedničkoj akciji „Mali i veliki za zeleni svet“ sa učenicima i nastavnicima Osnovne škole „Nadežda Petrović“ iz Beograda i udruženjem Moj Blok 8a.
Foto: JKP Čistoća Beograd

Obeležavajući ovaj značajan datum osnovci kako nižih, tako i viših razreda ove novobeogradske osnovne škole imali su mogućnost da učestvuju u edukativnoj radionici – predstavi koju su organizovali zaposleni Sektora za ekološku edukaciju i informisanje ovog preduzeća, a u kojoj su učenici mogli na interaktivan i zabavan način, kroz igru i dijalog, da nauče šta je to reciklaža, kako i gde se ona sprovodi, zašto je važna za očuvanje životne sredine, šta su to reciklabili, kao i gde i na koji način mogu sortirati smeće.

Nakon edukativnog dela, učenici, nastavnici, roditelji, kao i komunalni radnici zaposleni u „Gradskoj čistoći“ učestvovali su u takmičarskom delu, i zajednički očistili dvorište ove osnovne škole, nakon čega je provereno koliko su učenici uspešno sortirali prikupljeni otpad, a kao nagradu su dobili reciklažni set od tri specijalno napravljena suda za odlaganje reciklabila, i to konkretno papira i kartona, metala i plastike.

Foto: JKP Čistoća Beograd

Nakon edukacije, akcije, i druženja novobeogradski školarci su imali priliku da se osveže i upoznaju sa radom specijalnog ekološkog vozila , mini-elektro čistilicom, vozilom koje u potpunosti radi na električni pogon, i kojim se na prestoničkim ulicama na ekološki prihvaljiviji način sakuplja sitan otpad.

Pozivamo vas da i u narednim danima na Instagram profilu JKP „Gradska čistoća“ Beograd ispratite akcije preduzeća i vidite koliko smo u sedmici Planete zemlje zajedničkim trudom doprineli razvoju znanja i ekološke svesti kod naših najmlađih sugrađana, ostvarujući plodnu saradnju sa beogradskim školama, vrtićima i lokalnom zajednicom.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.