logo transparend vojvodina uzivo

Čistoća Beograd: Ekipe „Čistoće“ i sutra suzbijaju odrasle forme komaraca

Čistoća beograd 17 autorska
BEOGRAD – Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća“ Beograd će i tokom sutrašnjeg dana sprovoditi akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje i vode, ukoliko vremenski uslovi to budu dozvolili.

Ekipe „Čistoće“ suzbijaće komarce u četvrtak, 20. juna i to u ranim jutarnjim časovima od 4.00 sata obalu Save od Ušća ka Bežanijskom zimovniku, ka Blokovima 44, 45, 70, 70A, potom naselje Pregrevica, Zemunski kej, Hotel Jugoslavija, Ušće ka Beogradu na vodi, Staro sajmište, park Ušće, park Prijateljstva, Blok 13, Blok 12, Zemunski kej od hotela Jugoslavija do restorana Šaran, dok će u periodu od 19.30 časova ekipe „Čistoće“ suzbijati komarce u Slancima, Velikom selu, na groblju Lešće, u Vinči uz Dunav, potom Ritopeku, Grockoj uz Dunav, Brestoviku, Jajincima, Kumodražu, Cvetanovoj Ćupriji, Miljakovcu, Kanarevom brdu, Miljakovcu, na Banjici, u Vojvode Vlahovića, Kneževcu, Skojevskom naselju, Vidikovcu, Petlovom brdu, Resniku, Cerak vinogradima, Ceraku i Lisičijem potoku.

Preparati koje ekipe JKP „Gradska čistoća“ Beograd koriste za tretman suzbijanja komaraca registrovani su od Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, pa građani nemaju razloga za strah.

Apelujemo na sugrađane da omoguće nesmetan rad ekipama, koje izvode tretmane suzbijanja komaraca, a na pčelare, da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.
Ekipe JKP „Gradska čistoća“ nastaviće da sprovode akcije suzbijanja komaraca i u narednim danima ukoliko to dozvole vremenske prilike.
Ukoliko građani primete povećanu brojnost komaraca na određenom lokalitetu, o tome mogu da obaveste servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11- 0 -11 radnim danima od 7 do 22 sata, i subotom od 8 do 14 sati.

Pročitajte još:

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.