Čišćenje odvodnog kanala u Mesiću zbog bezbednosti saobraćaja

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

VRŠAC – Proteklih dana sprovedeni su radovi na čišćenju odvodnih jarkova u Mesiću i time je sada omogućen odvod atmosferskih voda i sprečeno njihovo izlivanje na put.

Kanali za odvođenje atmosferskih voda pored puta, kao i postojeći propust, bili su zapušeni i to je stvaralo velike probleme tokom padavina. Određena količina vode iz ovog kanala je završavala na putu, što značajno utiče na smanjenje nivoa bezbednosti, posebno u zimskom periodu kada temperatura padne ispod nule.

Takođe, u ovom delu se često dešava da se na putu nadju nanosi blata koji se pojavljuju usled radova poljoprivrednika na njivima tokom kišnog vremena. Oni sa atarskih puteva nanosi se blato na kolovoz koje može da bude uzrok nastanka saobraćajnih nezgoda.

“Propust koji je bio zapušen usled dugogodišnjih nanosa lišća, blata pa i grana, nije mogao da primi veliku količinu vode, pa je ta voda završavala na kolovozu. Profilisanjem kanala i čišćenjem propusta nadamo se da ćemo ovaj problem da rešimo”, ističe Dejan Čebzan, član gradskog veća za infrastrukturu.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: