Četvorka iz pakla za male pare podvodila mentalno zaostalu devojku!

ALEKSINAC – Zakon navodi da pristanak lica na eksploataciju ili uspostavljanje ropskog odnosa ne amnestira izvršioca od kazne.

 

Četvoro Aleksinčanina su brzom akcijom niške policije uhapšeni, a rešenjem sudije za prethodni postupak određen je pritvor O.M, Z.B, D.P, D.B. i E.T. iz razloga propisanih clanom 211. stav 1. tacka 1, 2, 3. i 4. ZKP.

Policija sumnja da je pomenuta četvorka dvadesetogodišnju devojku iz Niša prisilila na prostituciju, a zatim je prodala u Smederevskoj Palanci za 1000 dinara, zbog udaje.

Kako smo saznali, oni su devojku, koja inače ima smetnje u razvoju, kombijem vozali po čitavoj Srbiji i podvodili je za 500 do 1000 dinara, da bi je na kraju prodali čoveku iz Smederevske Palanke. Trgovinu ljudima otkrila je jedna nevladina organizacija, nakon čega su Aleksinčani uhapšeni. Od njih je, kako se sazanje , tom prilikom oduzeto šestoro dece.

– Oni su devojku identifikovali kao žrtvu trgovine ljudima i o svojim sumnjama obavestili policiju. Operativnim radom potvrđeno je da je devojka u prinudnom braku, a zatim je otkriveno da je pre prodaje bila prisiljena i na prostituciju – objašnjavaju naši izvori.

Na prevaru je namamili

E. T. i D. B. su pozvale žrtvu da dođe kod njih kući i da im čuva decu.

– Čim je došla, osumnjičene su joj oduzele dokumenta, a potom su je naterali na prostituciju. Dok su je podvodili osumnjičeni muškarci Z. B. i O. M. su stalno bili u njenoj pratnji kako bi sprečili da im ne pobegne – rekao je naš sagovornik.

Posle par meseci seksualne eksploatacije osumnjičeni su odlučili da prodaju devojku jednom muškarcu koji živi u Smedrevskoj Palanci.

Krivični zakonik za trgovinu ljudima predviđa kaznu zatvora od tri do dvanaest godina. Ukoliko je delo izvršila grupa ljudi, što je ovde slučaj, kazniće se zatvorom od najmanje pet godina.

Zakon navodi da pristanak lica na eksploataciju ili uspostavljanje ropskog odnosa ne amnestira izvršioca od kazne.

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.