Četiri nagrade za predstavnike Srbije na takmičenju mladih u inovacijama

Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Vlade Republike Srbije saopštilo je da su u Ningbou u NR Kini, od 17. do 19. maja, uspešno održani drugi Kina–CEEC omladinski naučno-tehnološki forum i prvo Kina – Centralna i Istočna Evropa takmičenje mladih u inovacijama i preduzetništvu.

U finalnoj rundi takmičenja, dve srpske startap kompanije, jedan institut i jedan fakultet, osvojili su dve druge i dve treće nagrade.

U finalnom delu konkurencije, bilo je predstavljeno 27 projekata, i to učesnika iz NR Kine i 13 zemalja CIEES-a.

Startap kompanije iz Novog Sada dobitnice su nagrada – EnergyPulse Doo, sa osvojenom drugom nagradom i Agrines, sa osvojenom trećom nagradom.

Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu osvojio je treću nagradu i uključen je u 5. sesiju strategijskog istraživanja i razvoja sa Školom aerokosmičkog inženjerstva, pri Pekinškom institutu za tehnologiju.

Foto:srbija.gov.rs

Institut „Dr Josif Pančić” osvojio je drugu nagradu i uključen je u 5. sesiju strategijskog istraživanja i razvoja sa Institutom za povrće i cveće Kineske akademije za poljoprivredne nauke.

Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija ističe da su ova postignuća odličan dokaz snage i inovativnosti naših naučnika i preduzetnika.

Takođe, Ministarstvo ukazuje na to da će saradnja dveju zemalja u oblasti nauke, tehnologije i inovacija nastaviti da donosi praktične i uspešne rezultate i u budućnosti, kako u osnovnim istraživanjima, tako i u primenjenim oblastima.

Učesnicima foruma obratio se državni sekretar Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Vukašin Grozdić, navodi se u saopštenju.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: