logo transparend vojvodina uzivo

Centar za društvenu stabilnost predstavlja prvi srpski dokumentarac o Srebrenici – Anatomija obmane raskrinkava sve laži! (VIDEO)

NOVI SAD – Nakon dokumentarnog filma “Anatomija obmane – Račak” koji je emitovan na dan početka NATO agresije 24. marta, Centar za društvenu stabilnost najavljuje novi dokumentarac kojim rasvetljava ključne događaje iz ratova za jugoslovensko nasleđe pod nazivom “Anatomija obmane – Srebrenica”.

Istraživači Centra Aleksandar M. Gajić, Marko Blažić i Aleksa Grubešić, kroz razgovor sa više eminentnih stručnjaka na polju zločina genocida i Holokausta, pokušali su da rasvetle prirodu zločina u Srebrenici.

Film je baziran na izjavama svetski poznatih istraživača iz Izraela, Jermenije, Nemačke i Republike Srpske, kao i neposrednim učesnicima u sukobima devedesetih iz SAD-a i Japana.

Autori dokumentarca su kroz višemesečni rad na filmu prikazali šta je pojam genocida, koji su to priznati izvršeni genocidi u svetu, koji masovni zločini sadrže elemente genocida i na kraju razloge zbog kojih zločin u Srebrenici jula 1995. godine ne može da se smatra genocidom.

U prilogu pogledajte najavu prvog srpskog dokumentarnog filma “Anatomija obmane – Srebrenica” koji će uskoro biti prikazan na malim ekranima:

Pročitajte još:

Tagovi:

0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.