NOVI SAD – U susret prvomajskom prazniku, ali i jednoj od najvećih srpskih slava – Đurđevdanu, ekipa portala NS Uživo obišla je mesare i markete sa mesarama. Ono što smo konstatovali je da cene osciliraju, a kako nam mesari kažu važno je kupiti kvalitetno meso za dobar roštilj.
Pri pomenu prvomajskog praznika, uglavnom prve asocijacije su roštilj i dobro druženje. Kako bismo vam olakšali uvid u cene mesa, doneli smo aktuelne cene najtraženijih mesnih proizvoda.
Za kilogram svinjskog mlevenog mesa potrebno je izdvojiti od 750 do 900 dinara. Za kilogram gotovih ćevapa cene se kreću od 700 do 1130 dinara. Gotove pljeskavice možete pronaći po ceni od 700 do 1150 dinara, što zavisi od proizvođača. Sveže krmenadle koštaju od 630 do 834 dinara. Vrat od 660 do 830 dinara. Kobasice ima u više ponuda. Mi smo zabeležili najtraženije, roštilj kobasice koštaju od 560 do 1000 dinara. Pileće grudi koštaju od 650 do 1.000 dinara. Pileći bataci koštaju od 430 do 560 dinara, dok je za kilogram krilaca potrebno izdvojiti od 180 do 330 dinara. Pileći ražnjići koštaju od 970 do 1300 dinara, dok je za svinjske ražnjiće potrebno izdvojiti od 870 do 1070 dinara. Kilogram slanine sveže košta od 540 do 750 dinara.
Ako ste ipak više ljubitelj paprikaša, svinjsko seckano meso košta od 750 do 960 dinara.
Ekipa NS Uživo, obišla je i pekare s obzirom na to da je hleb uglavnom neizostavan uz roštilj. Hleb košta od 47 do 190 dinara, ako ste ipak više ljubitelj somuna cena istih se kreće od 50 do 70 dinara. Prodavci u pekari kažu da očekuju veliku potražnju kupaca 30. maja, dok pojedini objekti neće raditi 1. maja.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.