Cene kirija u stagnaciji – garsonjere u padu, jednoiposobni stanovi i dalje drže visoke zakupnine

NOVI SAD – Cene izdavanja stanova na sajtovima agencija za nekretnine su u stagnaciji. Za razliku od septembra i oktobra kada su cene bile više, najamnina je usred zime u stagnaciji, što je i za očekivati. Neznatan pad najviše uočen je na stanovima manjih kvadratura.

Garsonjere se po sadašnjim pretragama kreću u nešto manjim iznosima nego što je to bilo u toku semptebra i oktobra kada je već tradicionalno viša cena najma stanova zbog dolaska velikog broja studenata.

Cene garsonjera su sada pale ispod 300 evra, tako da se može pronaći u većem broju garsonjera od 260 do 300 evra, najviše 350 evra.

Što se jednoiposobnih stanova tiče oni nisu pali, tako da je njihova prosečna najamnina 500 evra. Vrlo retko i, ako pažljivo gledate, možete iznajmiti jednoiposoban stan za 400 evra. Najčešće oni idu i do 600 evra, što je slučaj bio i tokom jesenjeg perioda.

Dvosobni stanovi najčešći prosek cene dele sa jednoiposobnim, te veliki broj oglasa glasi na cenu od 500 evra, što je i minimalna cena izdavanja za ovu sobnost. Sa luksuznijom opremom cena najamnine ide na 800 evra.

Trosobni stanovi su najskuplja varijanta za izdavanje, njihova cena ide od 800 evra pa naviše, u mnogo i do 1200 evra, zavisno od lokacije.

Grbavica i Centar drže najviše cene. Njihove cene se nisu menjale od septembra i oktobra, dok su na Limanu 1 i 2 cene najamnina nešto povoljnije u odnosu na prethodni period.

Poskupljenje je zabeleženo i na Detelinari, Novom naselju i Adicama.

Najamnina stanova u novosadskoj četvrti Jugovićevo je poput Grbavice i Centra zadržalo cene od pre nekoliko meseci.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.