logo transparend vojvodina uzivo

Čekićem razbio glave mladićima: Muškarac iz Niša dobio deset godina robije

NIŠ – Nišlija Ivica Mitić (44) osuđen je danas na 10 godina zatvora zbog pokušaja teškog ubistva Nikole Arsenijevića (18) i njegovog vršnjaka Đorđa Ivanovića na proslavi punoletstva nakojoj su bili gosti.

 

Mitić se terete da je 29. avgusta prošle godine na bazenu “H2O” čiji je vlasnik, čekićem razbio glavu mladićima nakon što je izbila svađa između njega i gostiju koji su hteli da nastave sa žurkom dok je Mitić veselje hteo da prekine zarad bezbednosti tinejdžera koji su bili mnogo pijani. Jedan je zadobio teške telesne povrede opasne po život dok je drugi tinejdžer lakše povređen.

Mitićev branilac Novica Stefanović, istakao je tokom izricanja završne reči da je odgovornost i na roditelju, koja je zapravo organizator žurke.

– Treba uzeti u obzir da Mitić nije bio organizator žurke već je samo izdao prostor za rođendansko slavlje. Žurku je organizovala Ljiljana Stojanović koja je i na sudu pokazala da nije svesna svog doprinosa ovom događaju. Ona je donela mnogo alkohola na slavlje iako je služenje žestokih pića maloletnicima zakonom zabranjeno. Moj branjenik se uplašio jer ga je okružila grupa pijanih i razuzdanih mladića. Refleksno je reagovao i udario je mladiće – objasnio je Stefanović.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.