Čeferin pričao o kreiranju Superlige: “Neće biti moguće bez Engleza i Nemaca…”

Da li je ovo takmičenje ponovo u planu?

Iako se činilo da je priča sa kreiranjem “Superlige” gotova, ipak nije. To je najavio i predsednik UEFA, Aleksander Čeferin, koji smatra da se ona ne može kreirati bez engleskih klubova.

Superliga je projekat koji je tokom 2021. godine bio u žiži javnosti, bogati klubovi su želeli da kreiraju ligu koju će moći da igra samo elita, ali je ubrzo nakon toga sve “raspršeno” poput balona. No, u nekim krugovima je ostala i ideja, a Čeferin je sada istakao da ona ne bi mogla da poživi bez Engleza.

– Nema šanse da bi Superliga mogla da se igra bez Engleza. Isto je i sa Nemcima. Kada bi Bajern i Borusija Dortmund hteli da učestvuju, ljudi bi izašli na ulice, baš kao što su uradili u Engleskoj. Francuska je isto protiv, u Španiji od 20 klubova 18 je protiv. Kukali su da žele svoju Superligu, eto vam je, igrajte je. Niko to ne želi, fudbal to ne želi – izjavio je Čeferin.

Čeferin je takođe kratko i prokomentarisao poslovanje klubova sa njihovim vlasnicima, očigledno misleći na basnoslovne sume novca koje je protraćio Čelsi tokom zimskog prelaznog roka.

– Nisam zabrinut zbog finansijske dominacije engleskih klubova. Mislim da Premijer liga radi dobar posao, a druge lige su te koje bi morale bolje. Mančester Siti i Čelsi su se mnogo dvoumili oko projekta Superlige. Jedan od vlasnika me je pozvao i rekao da bi želeli i dalje da budu prijatelji UEFA. Predložio mi je da budu prijatelji iznutra Superlige, ali to me je jako naljutilo i rekao sam mu: Od sutra ste moji neprijatelji, ne želim više da razgovaramo’. Bio je to težak trenutak – zaključio je Čeferin.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: