logo transparend vojvodina uzivo

Čarolija zvana cirkus ponovo u Novom Sadu

Retko se dešava da u jednom trenutku možemo da uočimo dobru zabavu satkanu od humora i živahnog sadržaja.

Možda nam je teže da se dobro nasmejemo i opustimo, zato što nam deluje da je do sada sve viđeno i da nam ništa ne pričinjava zadovoljstvo. Ali, kako odrastaju nove generacije i dolaze drugačija vremena, vredelo bi mlade upoznati i sa mestima koje su redovno posećivali stariji.

Cirkus je svakako jedan od dragocenih događaja koje treba videti i čija se atmosfera mora osetiti i doživeti. Na jednoj bini, gde je sakupljeno nekoliko umetnika, imamo priliku da vidimo raznovrstan program koji nikog ne ostavlja ravnodušnim. Tako je, u duhu dobrog provoda, osmišljen svaki nastup putujućih izvođača. Uvek drugačija od prethodnih predstava, svaka sledeća nudi nam novo uzbuđenje uz dobro proverene elemente koji su zaštitni znak cirkusa.

Novosađani će moći da uživaju u ovom senzacionalnom fenomenu tokom celog leta, jer je cirkus „De la Vega“ preksinoć otvorio svoju arenu u kojoj će dočekivati radoznalu i zahtevnu publiku. Skoro tri godine naš grad nije ugostio jednu ovakvu trupu koja svojim atraktivnim tačkama decenijama uveseljava kako decu, tako i odrasle.

Foto: Dnevnik/ A.Čegar

Posetioci će moći da se susretnu sa izuzetno hrabrim artistima, prvenstveno s vazdušnom akrobatikom koja će ostaviti bez daha čak i one koji ne gledaju prvi put ovakvu vrstu nastupa. Za dobro raspoloženje zaduženi su klovnovi. U besprekornoj komunikaciji sa najmlađima zaslužni su za odličan ugođaj, a kroz šaljivi deo programa uspevaju da nasmeju i nešto starije, roditelje, bake i deke.

Umeće i sposobnost, uz ritmove popularne muzike, pokazaće i daroviti plesači, a svima onima koji su na časovima fizičkog vaspitanja imali problem sa hula-hopom biće im prikazano da je kontrola sa ovim rekvizitom i te kako moguća, naročito kada se spoje želja za igrom i savršena koncentracija u punoj sali gledalaca.

Tu su i zanimljive maskote belog medveda i dinosaurusa, koje vešto menjaju nedostatak životinja koji su vekovima bili sastavni deo cirkusa kod nas i u svetu. Kako je njihovo učešće u prethodnih šest godina zakonom zabranjeno, ovaj segment je znatno promenjen, pa će našim najmlađima ostati nepoznat nekadašnji doživljaj cirkusa. Uz maskotu čuvenog crtanog junaka Sunđer Boba, na interesantan način je pružena zabava naročito najmlađima, koji se polako upoznaju sa životinjskim i morskim svetom.

Za nešto izdržljivije, hrabrije, ali i starije sugrađane predstavu krase drevne discipline koje su dobro znane u cirkusu. Iluzionistički šou unapred očarava sve prisutne, jer im je dalje nepoznato na koji način izvode svoju magiju sa kutijama i drvenim mačevima, a na mlađima ostaje da se upuste u čarobni svet magičnih trikova. Još više nas bez daha ostavlja prastara cirkuska veština bacanja noževa u kojoj su samo učesnici hladnokrvni i sa sigurnošću znaju šta rade. Dobro uvežbani artisti, bacač oštrih predmeta i osoba naslonjena na drvenu podlogu koja izbegava potencijalne ubode, zasigurno daju na napetosti, ali time neguju tradiciju ovog specifičnog predstavljanja.

Zabava do 14. avgusta

Internacionalni cirkus „De la Vega“ trajaće do 14. avgusta u Novom Sadu i sve vreme će biti postavljen na uglu Bulevara Evrope i Futoške ulice (kod hotela „Šeraton“).

Svakog dana će se održati po dve predstave od 19 i od 20.30 časova. Karte se mogu kupiti na blagajni ispred cirkusa i cena je 800 dinara za tribine, 500 dinara za decu mlađu od 5 godina i 1000 dinara za mesta u loži.

Tokom premijerne predstave publika je bila oduševljena, naročito najmlađi koji su verovatno i prvi put imali priliku da vide neobične situacije, te da ih šarenoliki nastupi dobro zabave uz ukusne kokice i neophodno osveženje.

Tako je i Tamara koja ima 36 godina dovela ćerku od godinu i po dana i smatra da je odlično da se ovakva manifestacija održava povremeno u našem gradu.

– Prvi put sam bila u cirkusu kada sam imala šest ili sedam godina – rekla je Tamara. – Nekada je to izgledalo mnogo veće i drugačije, pogotovo kada su životinje bile dozvoljene. Meni se naročito svideo nastup sa akrobacijom.

Za razliku od nje, tridesetogodišnja Mina gledala je predstavu sa majkom i sestrom i cilj joj je bio da se priseti mlađih dana kada je često išla u cirkus. Smatra da je ovih godina cirkus falio Novom Sadu, te da je ovaj sa raznim zanimljivim tačkama mnogo vredan za sve koji dođu.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.