Čadež i Cvetković: PKS i Ministarstvo privrede će još jače pomagati privredi Srbije

BEOGRAD – Privredna komora Srbije (PKS) i Ministarstvo privrede nastaviće i pojačati zajedničke aktivnosti usmerene na podršku internacionalizaciji poslovanja naših kompanija, povezivanju sa velikim dobavljačkim lancima, privlačenju investitora, spajanju tradicionalnih i inovativnih industrija, kao i usaglašavanju propisa važnih za poslovanje, dogovoreno je na današnjem sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Slobodana Cvetkovića, ministra privrede, saopštila je PKS.

Čadež je istakao da su dve institucije prirodno usmerene jedna na drugu i da je zajednički prioritet pomoć kompanijama da budu konkurentnije, uđu u međunarodne dobaljačke lance i pozicioniraju se na novim tržištima i više izvoze.

“Dogovorili smo se da kada ministar ide u međunarodne posete uvek ide i privredna delegacija. Tu smo da radimo zajedno i da pomognemo našim firmama da budu uspešnije”, rekao je on.

Dodao je da je naš IT sektor već prepoznat u svetu kao brend Srbije, da je rast izvoza softvera veći od 35 odsto godišnje, kao i da imamo 18.000 više inženjera.

“Zajedno ćemo raditi sa našim inovacionim habom koji otvaramo u oktobru da povežemo tradicionalne industrije sa inovativnim rešenjima, to je ono što će nam omogućiti da pobedimo u budućnosti, poručio je Čadež.

Cvetković je istakao da je doprinos koji pruža u podršci privredi Srbije pozicionira Privrednu komoru Srbije na mesto pouzdanog i važnog partnera Ministarstva privrede.

“Dogovorili smo se da na mesečnom nivou imamo sastanke i razmenjujemo važne informacije o privrednim dešavanjima i trendovima u Srbiji, istakao je on.

Prema njegovim rečima, ključno je privlačenje investicija, jer je Srbija lider u regionu po broju ulaganja, a zasluga za dobre rezultate svakako pripada i PKS.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.