logo transparend vojvodina uzivo

Budžet Grada Subotice premašio sva očekivanja – ostvarenje čak 73 odsto

Bakić

SUBOTICA – U periodu od januara do septembra, budžet Grada Subotice raspolagao je sa sredstvima koja premašuju 5.5 milijardi dinara, što iznosi 73,71 odsto planiranog godišnjeg obima. Upoređujući sa istim prihodima i primanjima u odnosu na isti period prethodne godine, raspolagano je sa 13,93 odsto više sredstava, odnosno oko 800 miliona dinara.

Ukoliko se ovakav trend nastavi, ostvarenje planiranog obima gradske kase biće 100 odsto, što se ne pamti u novijoj istoriji Grada.

Za ove rezultate, na kojima je na sednici Skupštine grada, gradonačelniku i njegovom timu čestitao čak i deo opozicije, najzaslužnije je ozbiljno planiranje, čvrsta finansijska politika i pomoć Vlade Srbije. Zahvaljujući paketu mera privrednicima, došlo je do stabilizacije privrede, što se ogleda u povećanju prihoda od poreza.

„Budžet za ovu godinu bio je planiran na 6.3 milijarde dinara, ali posle rebalansa on iznosi 7.2 milijarde dinara. Napominjem da mi i dalje radimo i funkcionišemo u uslovima pandemije korona virusa, koja nažalost nije nimalo oslabila“, poručio je gradonačelnik Stevan Bakić i dodao, da će ova godina u finansijskom smislu biti jedna od najuspešnijih u istoriji Grada.

Gradonačelnik je podsetio da su ga na početku mandata sačekali dugovi za vojnu imovinu, koji se, kao i sve druge obaveze, sada izmiruju na vreme.

„U budžetu smo planirali 30 miliona dinara za izgradnju i rekonstrukciju ulica u gradu, međutim, finansijskom disciplinom uspeli smo da uštedimo i rebalansom smo opredelili još 110 miliona dinara. Kupili smo osam polovnih autobusa za „Subotica trans“, a taj trend ću zajedno sa saradnicima nastaviti i naredne godine, da zamenimo i ostale stare autobuse“, zaključio je Bakić.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.