Budućnost je uz Zvezdu najkvalitetniji tim u AdmiralBet ABA ligi! Pavićević nema dilemu!

Sledi veliki crnogorski derbi Mornar i Plavih

U subotu od 19 časova sledi borba između Mornara i Budućnosti u okviru AdmiralBet ABA lige. I baš pred taj susret govorio je Mihailo Pavićević, trener ekipe iz Bara.

Komentarišući Budućnost istakao je da je Budućnost uz Crvenu zvezdiu najkvalitetniji tim u ligi. Pritom je i Plave i crveno-bele stavio ispred Partizana.

– Dolazi nam jedan od favorita za osvajanje ABA lige. Budućnost je sastavljena od izuzetno kvalitetnih igrača, ovogodišnja pojačanja su sve igrači na evroligaškom nivou i tu ne treba trošiti riječi – rekao je trener Mornara Mihailo Pavićević i dodao:

– To je, uz Zvezdu, najkvalitetnija ekipa u ligi i čeka nas još jedna izuzetno teška utakmica. Naši mečevi su crnogorski derbi koji uvek nosi neku neizvesnost i uvek su utakmice interesantne za gledanje, pa se nadam da će tako biti i sada – rekao je Pavićević.

Mornar nema razlog da se plaši bilo koga jer je poslednja dva meseca u veoma dobroj formi.

– Mi smo sad ekipa sa skraćenom rotacijom, ostali smo bez dvojice Amerikanaca u spoljnoj liniji, ali smo se skupili i podelili uloge. Jedino nam neke sitne povrede remete rad i pripreme za utakmice. Trenutno, mladi Živanović koji je odigrao sjajno prvo poluvreme protiv Zvezde, ima povredu skočnog zgloba, ali nadamo se da nije ništa ozbiljno i da će koliko-toliko biti spreman za Budućnost – kazao je Pavićević.

Šta je najveća snaga Budućnosti?

– Igra Budućnosti je zavisila prvenstveno od Džastina Kobsa. Sada je tu i Kendrik Peri koji će sigurno biti ogromno pojačanje. Kobs je ključni igrač, jer on kad igra – igra i Budućnost. Ali, tu je iskusni Vladimir Micov, koji može da poentira u svakom momentu, kao i Di Džej Sili, dok Vili Rid kontroliše reket… U svakom momentu neko može da iskoči i reši utakmicu, poput Petra Popovića protiv Virtusa, jer i domaći igrači daju maksimalan doprinos. Budućnost ne bi bila tu gde jeste da nema taj kvalitet – zaključio je Pavićević.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: